INTERVJU MED ”MARVE” INFÖR SAIK-MATCHEN

Vi fick en pratstund med "Marve" inför fredagens bortamatch mot SAIK.

 

Sandvikens AIK i Göransson Arena väntar för Gripen Trollhättan på fredagskvällen. En mycket intressant drabbning mellan två formstarka lag.

Inför mötet ligger Gripen som ännu inte förlorat efter fem omgångar på fjärdeplats i tabellen, medan SAIK ligger på sjätte plats, också de med åtta inspelade poäng, fast med en match mer spelad.

Sandviken spelade i onsdags och vann med 8-4 i Söderhamn mot Broberg och besegrade Frillesås med 7-5 i senaste hemmamatchen.

Efter tre spelade fighter på hemmais har Sandviken två segrar och en förlust. GBK  kommer från en mersmakande 4-2 seger mot Edsbyn efter mycket stark kollektiv insats hemma i Slättbergshallen. Gripen har en vinst och en oavgjord som bortafacit hittills i elitserien.

-Grabbarna fick tre dagars vila efter Edsbynmatchen. Skönt för huvud och ben att få samla ny energi. Nu har vi tränat tisdag, onsdag och torsdag och det har sett riktigt bra ut.

– Vi kommer till matchen med starkt självförtroende, säger tränaren Martin Arvidsson.

-Gör vi rätt saker som vi bestämt är vi bra och svårslagna.  Det vet vi om och det har jag och Jocke tryckt mycket på i veckan.

Gripen har revansch att kräva efter förra säsongens förluster mot SAIK. 2–1 hemma och 6–2 i bortamötet.

-Vi gjorde en rätt så bra match där uppe förra säsongen. En match som avgjordes först i slutet. SAIK borta är en tuff uppgift. De har många nya unga spelare som är bra och som får spela mycket, avslutar ”Marve”.

Matchen direktsänds som tidigare på Bandypuls och Sportexpressen med start 19.00.

Låt oss hoppas att våra gulsvarta krigare kommer hem med nya poäng i bagaget.

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Hans Löfgren