Inför kvalet, vi kollar vidare på motståndet.

Vi kollar in det sista kvalklara motståndet IFK Kungälv

 

Klubben bildades 1940 och har varit framgångsrik genom åren. Det visas bl a genom 31 säsonger i högsta divisionen och en 11:te plats i bandyns maratontabell. Första gången man huserade i högsta divisionen var 1963/1964. Senast man spelade i högsta serien var säsongen 2015/2016. I april meddelade dock Elitlicensnämnden att dom inte fick elitlicens inför kommande säsong så 2016/2017 vart man nerflyttade till Allsvenskan. IK Tellus erbjöds platsen i Elitserien vilket man accepterade.

Hemmamatcherna spelas på Skarpe Nord. Banan invigdes som naturisbana 1960 och redan 1965 blev den konstfrusen. 2021 togs ett inriktningsbeslut om ett helt nytt Arenaområde innehållande bl a en bandyhall. Enligt planen skall spaden sättas i marken under 2023. Oklart vilken av alla hallar man tänker bygga som blir den första!

Gripen mötte IFK Kungälv två gånger under 2021/2022: På annandagen var det match på Skarpe och mången Gripare hickade till när nummer 91 lös med sin frånvaro i laguppställningen. Detta var dock inget som övriga spelare hängde upp sig på. Matchen slutade 0–4 i Gulsvarts favör.

Hemmamatchen slutade med en seger med 9–5. Dock ledde Kungälv med 3–0 efter 36 minuter! Sen vet vi alla hur det gick: Gripen klara för Elitserien och Kungälv slutade på en åttondeplats.

Hur har Kungälv då presterat under innevarande säsong?

Efter att junioren Hampus Uhlin(?) slog in 5–5 för Falun, vilket blev slutresultatet mot Tillberga i sista omgången, räckte det med seger för Kungälv mot Örebro, ett av de mer favorittippade lagen i BandyAllsvenskan, för att kvalplatsen skulle vara i hamn. Enda molnet vid horisonten var om klubbens ekonomi och Elitlicensnämnden återigen skulle sätta käppar i hjulet! Så blev det icke! Licens = OK!

I övrigt har man blandat och gett. Kanonresultat mot lag på den övre halvan och ett och annat bottennapp mot ”sämre” lag. Exempelvis slog man Åby borta i premiären med 5-3. Man spelade 5-5 borta mot suveräna Rättvik. För att förlora borta mot Katrineholm och oavgjort borta mot Boltic.

Bästa målskyttar i vinter var Lucas Persson och Robin Karlsson. Tredje bäst, Patrik Sunnanängs, hamnade rätt långt ner. Vad gäller mål på hörnor så slutade man på 9%.

Elitseriekvalet startar nu på tisdag den 28/2 just mot IFK Kungälv på Skarpe Nord! Och vi hoppas givetvis på en strid ström av Gripare på 45:an söderöver!

Vårt bandy orakel Stefan ”steffO” Svensson har återigen summerat.