Gripen Trollhättan BK – IFK Motala

Gripen Trollhättan BK - IFK Motala Fredag 11/11 kl 19:00

Gripen Trollhättan BK – IFK Motala Fredag 11/11 kl 19:00

 

Vad har hänt?

Hammarby hemma

Andra hemmamatchen i en rad av fyra raka innebar Hammarby! Trots ledning med både 2-1 och 4-3 så lyckades ”Bajen” gång på gång tråckla sig ur underläget och till och med avgå med segern med 5-4! Objektiv vän av ordning kan tycka att resultatet var lite orättvist. Gripen hade bl a två klockrena smällar i målramen och, tyvärr, en av domaren missad straff i slutminuterna. Hammarby parkerade under stora delar av matchen en massiv buss i knät på sin målvakt vilket gjorde det förbålt svårt för Gripen att gå igenom. Och en glödhet David Jansson fick göra tre. Han var väl den stora skillnaden på fredagskvällen!

Skapliga 1042 på läktaren! Men det kan vara fler!!

Vad är på gång?

IFK Motala hemma fredagen den 11/11 kl 19.00! Hemmamatcherna kommer slag i slag i början av november och exakt en vecka efter att Bajen var på besök kommer Östergötlands Stolthet på besök! Ännu en fredagsmatch alltså! Bara att bita ihop och traska upp till Slättberg!

Vad händer på andra ställen

Flera intressanta matcher på fredagskvällen. Full omgång minus AIK! Hett Hälsingederby mellan Broberg och Bollnäs. I Vänersborg tar man emot Mesta Mästarna Västerås. Lite trist dock att programmakarna lägger Gripen och Vänersborg hemma på samma dag! Villa skall ta emot ett i Edsbyn vilt fajtande Frillesås hemma!

IFK Motala

Klubben bildades 1932 och man spelar, till mångas förtret, fortfarande utomhus på XL-Bygg Arena. En hall har varit på gång länge men blivit uppskjuten gång på gång. Som många andra ”Kamratlag” spelar man i Blått och Vitt.

Ett SM-guld blev det 1987. Laget hade då fått en magnifik förstärkning i form av Mikael Arvidsson som fick kröna sin fantastiska karriär med ett SM-guld.

Första säsongen i högsta divisionen var 1979–80. Sedan 2017 spelar man i högsta divisionen.

2021–2022 slutade man, till mångas förvåning, så högt som på åttonde plats!