FÖRSTA FÖRLUSTEN KOM I SANDVIKEN!

Trots en sen kvittering till 3-3 fick SAIK sista ordet med ett ännu senare mål till 4-3!

 

Gripen Trollhättan föll med uddamålet 4-3 i fredagens tuffa bortafight mot Sandvikens AIK. Segermålet på hörna i 93:e matchminuten genom Daniel Berlin. En mycket tuff förlust, men sammantaget helt rättvist då SAIK var det bättre laget. 

-Det är hetare än oss idag. De vinner betydligt fler andra och tredjebollar. Vi hittar sätt att hålla oss kvar i matchen målmässigt och det är starkt, men förlusten är inget att säga om, sa en samlad Jocke Hedqvist efter den dramatiska tillställningen.

Saku Hämäläinen glädjande tillbaka i Gripen efter den lättare skadan han drabbades av mot Broberg. Saku var också mycket nära att näta för sitt GBK i första halvlek.

 Först på passning från Lydén in i boxen där Saku var millimeter från att raka in ledningsmålet i tom kasse. Sedan i rent friläge där Benjamin Pizzoni Elfving gjorde en prakträddning till hörna.

Istället blev det Adam Rudell som gjorde Gripens första mål för kvällen när han snyggt tog ner Johan Esplunds precisa passning och fri inte gjorde något misstag. Målet betydde viktig reducering till 1-2 i slutet av första halvlek. Samme Rudell kvitterade också på hörna med halvtimmen kvar och efter det hade GBK ytterligare chanser för ledningsmål.

Istället tog Sandviken ledningen för tredje gången men när Rudell som andraskytt på vänsterhörna dundrat upp 3-3 i nättaket i 86:e matchminuten såg Gripen ut att få med sig poäng hem från Göransson Arena. 

Ett Sandviken som var hetare för dagen skulle dock få sista ordet. Efter att Stålmännen legat på och skapat flera målchanser kunde Daniel Berlin på lagets 13:de hörna i 93:e minuten avgöra. 

-Tungt mål att få på sig på stopptid, men sett till 90 minuters spel är de bättre än oss idag, sa huvudtränaren Jocke Hedqvist. 

-Vi har tidigare gjort mål själva i slutminuterna och fått med oss poäng när vi varit hetare. Nu föll vi istället. Det är bara att bryta ihop och komma igen.

-Glädjande med tre mål av Rudell som nu är tillbaka fullt ut efter sin jobbiga och kantiga försäsong med  skador och bra för oss med ytterligare en forward som gör mål. Annars var Victor Carlsson jättebra idag, avslutade Jocke Hedqvist. 

Gripen Trollhättan vilar lördagen efter den sena hemkomsten och tränar sedan såväl söndag och måndag för att komma bra förberedda till tisdagens fight på Sjöaremosen mot Frillesås där nya viktiga elitseriepoäng står på spel.

Text: Niklas Thonander