Fint genrep av GBK gav storseger

Gripen Trollhättan besegrade Åby/Tjureda med 8-0 (3-0) i lördagens träningsmatch i Slättbergshallen. Poängspelaren Ilja Grachev blev bästa målskytt med tre nya fullträffar.

Ilja Grachev
– Vi inledde matchen passivt och med mycket slarv. Inför andra så justerade vi en del och då såg det betydligt bättre ut. En fin insats, där spelarna var delaktiga på ett helt annat sätt och där vi bjöd på flera riktigt snygga mål. Det finns en hel del bra att ta med sig från matchen, sa Gripen Trollhättans huvudtränare Jocke Hedqvist.
Senast mot Vänersborg i Svenska Cupenkvalet stod William Arvidsson för den sena och så viktiga kvitteringen på stopptid. I lördagens träningsfight mot Åby inledde William målskyttet redan i tredje matchminuten när han på lagets första hörna fick fin träff. ”Wille” som också skapade hörnan med vasst avslut som räddades till vänsterhörna.
En smakstart för hemmalaget. I övrigt präglades första halvlek av en hel del slarv och passivitet från GBK och där motståndarna Åby/Tjureda stod upp bra och skapade flera hörnor. På lagets andra från höger gjorde Isak Skog ett par högkaratiga räddningar på vassa avslut. I övrigt en chansfattig inledning på matchen.
Gripen avslutade halvleken på bästa sätt. 2-0 i 41:a minuten där Victor Petersson frispelades av Christoffer Norin och från högerläge kallt avslutade. 3-0 målet i slutminuten av halvleken gjordes av Ilja Grachev efter ett riktigt mönsteranfall där Ilja långt in på egen planhalva drog upp anfallet passade till Viktor Hjelm som assisterade snyggt till Ilja som avslutade i friläge upp i nättaket.
I andra halvlek kom Gripen Trollhättan ut och bjöd på mycket fin bandy. William Arvidssons andra mål för dagen (på straff) betydde 4-0. Sedan gjorde Victor Petersson sitt andra till 5-0 innan Johan Esplund snabbt slog ett frislag in i straffområdet till Ilja Grachev och 6-0. Lägg därtill flera riktigt fina anfall från GBK där bland annat ett par rena frilägen missades. Ilja gjorde sedan sitt tredje innan lagkaptenen Felix Callander avslutade målskyttet fram till 8-0. De båda sistnämnda målen på stopptid.
-Vi testade några av spelarna i nya positioner i andra halvlek och jag tycker som helhet att vi gör en bra match. Finns en hel del att ta med sig och nu väntar en kul matchvecka med två cupfighter på hemmaplan, avslutade Jocke Hedqvist.
Saku Hämäläinen missade matchen mot Åby då han var på bröllop hemma i Finland. Något som var bestämt långt innan träningsfighten var inlagd. Erik Quiros och Adam Rudell missade också matchen.
Philip Larsson (född 2001) från de egna leden som sett riktigt vass ut på träningarna fick nu mycket speltid  matchen igenom. Dessutom fick junioren Malte Israelsson (född2006) komma in och få speltid även han. Mycket positivt för framtiden!
Matchen mot Åby fick ett avbrott på flera minuter i andra halvlek efter en otäck incident då Åby:s libero Gustav Wallin skadade sig efter att en skridskoskena olyckligt träffat-och skurit upp vaden med kraftigt blodvite som följd. Som väl är verkade det av rapporterna att döma ändå ha gått bra för Gustav.
Text: Niklas Thonander
Foto: Hans Löfgren