Filip Lydén gläds över att vara tillbaka i Gripen!

Vi tar ett snack med Filip inför säsongens första match hemma i Slättbergshallen!

Gripen Trollhättan spelar på lördag säsongens första match i Slättbergshallen. För motståndet står allsvenska topplaget Åby Tjureda. Ett viktigt genrep inför nästa veckas fighter i Svenska Cupenkvalet mot Frillesås och Villa Lidköping.

Det innebär också att Filip Lydén, som är tillbaka i GBK igen efter flera säsonger, ställs mot sina tidigare lagkompisar då han förra säsongen representerade just Åby Tjureda.

Filip Lydén gjorde sin elitseriedebut som junior säsongen 2016/17  då han spelade i IFK Vänersborg. Det blev seger med 7-3 mot Kalix och noterbart  från den fighten att Filips tränare i GBK Jocke Hedqvist stod för tre av målen. En viss Sergej Lomanov var en annan av medspelarna förövrigt.

25-årige värmlänningen Filip Lydén (fyller 26 på tisdag) med Boltic som moderklubb har stor rutin från spel på högsta nivå. Utöver spel i Gripen har Filip bland annat tre säsonger i IK Tellus på sitt cv. 

-Jag hade tre superbra år i Tellus där jag trivdes jättebra. Tyvärr så drabbades vi av pandemin som förstörde en hel del under två av säsongerna, men jag hade en fin tid där, säger Filip som samtidigt studerade till naprapat i Stockholm.
-Skönt nu att vara tillbaka i Gripen igen. Jag trivdes jättebra förra gången jag var här. Allting funkar bra och är proffsigt skött.
-Alla har verkligen välkomnat mig på ett mycket fint sätt. Vi har roligt och trivs tillsammans i laget, vilket är viktigt då vi spenderar mycket tid ihop under en säsong, säger Filip.
-Jag är kraftfull i mitt spel och jobbar hårt i defensiven och är bra på att sätta mina medspelare i bra positioner, fortsätter Filip som kommer spela i tröjnummer 93.
Huvudtränaren Jocke Hedqvist gläds åt att Filip Lydén är tillbaka i Gripen Trollhättan igen.
-Filip är väldigt bolltrygg med fin inställning och bra ”huvud”. Han kan spela på många positioner och är mycket användbar på det sättet. Vi har försökt att värva tillbaka Filip tidigare, men bland annat studier har gjort att det inte gått då.
-Känns jättebra att Filip är här igen då han ger mycket energi till vårat lag. Jag måste säga att även om jag vet hur bra Filip är så har han överraskat en del på försäsongen och sett riktigt bra ut i sitt spel, avslutar Jocke Hedqvist.
Matchen i Slättbergshallen mot Åby Tjureda på lördag börjar 13.00.
Text: Niklas Thonander
Foto: Gripen