Anton redo för en het säsong i moderklubben

Anton Heinulf är på tå inför säsongen som kommer!

Anton på Slättbergshallens is

 

Anton Heinulf gjorde seniordebut för Gripen Trollhättan mot Villa som 17-åring i elitserien 2016/17 och är nu inne på sin åttonde A-lagssäsong i moderklubben.

-Jag tycker det ser väldigt bra ut. Vi var bra redan i ifjol, men känns bättre i år. Vi har fått in riktigt bra nyförvärv som dessutom kommit fort in i gruppen. Jättesköna killar, säger Anton Heinulf.

Redan som treåring var Anton med sin pappa Conny Heinulf på hans träningar. Conny var själv en mycket duktig bandyspelare på elitnivå under många år i bland annat GBK.

-Gripen betyder mycket för mig. Det var här jag började spela bandy och jag trivs jättebra i föreningen. Har även spelat fyra säsonger i IFK Vänersborg och tre i Villa i ungdomsåren.

-Jag fick göra min A-lagsdebut i Gripen mot Villa 2016/17 när Johan Grahn skadade sig. Sedan blev det mycket spel hela den säsongen  (sammanlagt speltid i  20 av 26 omgångar reds, anm).

Anton sågs tidigt som en jättetalang och har representerat Svenska Juniorlandslaget från P 15 till P-19 och spelat fyra VM.

-Jag minns framförallt tillbaka på att jag fick spela i två VM i Ryssland. Väldigt häftigt med ett enormt tryck på läktaren och 8000 i publiken. Det var roligt att få vara med om, fortsätter Anton.

-Jag tycker själv att jag framförallt blivit mognare i mitt spel och med en bättre passningsklubba. Sedan finns det mycket att förbättra fortfarande i mitt spel.

Efter säsongsdebuten i heta 4-4 fighten mot IFK Vänersborg i Svenska Cupens inledande kvalomgång väntar nu en nyinsatt träningsmatch mot Åby/Tjureda (16/9) på hemmais.

Efter det ett mycket intensivt matchande med inte mindre än tre cupmatcher i slutet av månaden. Först ut Frillesås 20/9, sedan fjolårets SM-finalister Villa två dagar senare och IFK Motala den 29/9. Alla på hemmais i Slättbergshallen.

-Jag tycker vi gjorde en bra match mot IFK. Vi visade mycket krigarhjärta och med tanke på att vi inte spelat någon match innan och bara tränat fyra ispass så såg det helt ok ut. Kul nu med att få spela tävlingsmatcher, avslutar Anton Heinulf som precis som tidigare spelar i tröjnummer 62.

Text: Niklas Thonander

Foto:Hans Löfgren