Allsvensk Dambandy på Slättberg i Vinter!

I vinter blir det ett antal matcher i Damallsvenskan i Slättbergshallen. Gripen Trollhättan och SK Höjden gör gemensam sak!

 

Under året har ett antal medlemmar från Gripen Trollhättan och SK Höjden mejslat fram ett avtal gällande ett samarbete kring ett damlag med målsättningen att spela i Damallsvenskan under säsongen 2023-2024. I slutet av augusti kunde så projektgruppen lägga fram ett avtal som båda föreningarnas styrelser accepterade. Arbetet gick därefter över i en mer operativ fas med kontraktsskrivningar med spelare, ledare mm. Bråda tider stundar!

För att få en liten inblick i vad som hänt och hur planerna ser ut framöver satte vi oss ner för en pratstund med Gripens klubbchef Daniel Dalek.

– För första gången har vi ”egen” representation på damsidan på elitnivå. Hur startade diskussionen om ett samarbete med SK Höjden?

  • Gripen stöttade upp SK Höjden i Flickallsvenskan med spelare i vintras och i och med att hallen på Ruddalen blev försenad så fick Höjdens F16/17 träna med vår ”Damträningsgrupp” på Slättberg under några veckor. Det var där som diskussionen startade om ett mer etablerat samarbete med målet att ha ett lag i damallsvenskan redan i vinter. Och ett antal engagerade medlemmar gjorde slag i saken och började diskutera på allvar.

 

– Det är ju ett sammansatt lag från de båda klubbarna. Vad innebär Gripens bidrag vad gäller spelare?

  • Vi har åtta spelare kontrakterade inför den kommande säsongen. De allra flesta är egna produkter men vi har även en och annan som kommit in ”utifrån” som besitter en hel del rutin från högre nivåer. Vi kommer att presentera alla i god tid före seriestart så vi får lära känna dom lite bättre.

 

– Med ett gäng från Göteborg och ett gäng från Trollhättan: Hur syr man ihop träningarna?

  • Vi kommer att träna både i Ruddalens nya hall och i Slättbergshallen. Även om det blir lite stökigt med resor mm så får vi ändå bra förutsättningar och laget kommer att kunna förbereda sig på ett bra sätt.

 

– Hur kommer det att fungera med hemmamatcherna? Det blir ju åtta stycken under kommande vinter.

  • Det blir likadant där. Vi kommer att dela upp matcherna mellan Ruddalen och Slättberg. Sannolikt blir det fyra på vart ställe.

 

– Avslutningsvis: Hur ser planen ut framöver? Kommer vi att få se ett renodlat Gripenlag i Damernas Elitserie framöver? Som får tampas med Villa, VSK och andra etablerade elitlag!

  • Det måste vara målet att utveckla tävlingsverksamheten så lång det bara går. Och då skulle ett Gripenlag i damernas Elitserie vara det absoluta målet. Men vägen dit är både lång och bitvis krokig och det är bättre att skynda långsamt och bygga något eget med egna produkter så långt det är möjligt. Och med ett etablerat elitlag är det lättare att engagera yngre tjejer som får goda förebilder och förhoppningsvis vill bli en del av vår organisation.

 

Utan tvekan finns det en hel del som måste slipas på men tvivla inte: I vinter kommer vi att kunna se Dambandy i Slättbergshallen med signifikanta Gripeninslag! Vilket skall bli fantastiskt roligt!

Text: GBK-redaktionen